Tipy

Chcete aby Vaše jedlá chutili čo najlepšie? Vyskúšajte pár tipov odo mňa pre Vás. 


1.  Prevarené vajíčko - Už ste niekedy po olúpaní a prekrojení vajíčka našli medzi žĺtkom a bielkom túto sivú hmotu, ktorá chutí ako guma? Nemá nič spoločné s čerstvosťou a kvalitou vajíčka - jednoducho ste ho prevarili. Dokonale ich pripravíte keď ich hneď po tom, ako začne vrieť voda, odstavíte zo sporáka a pod prikrývkou necháte desať minút variť.

2. Zemiakové placky - Keď pripravujete zemiakové placky, nastrúhajte do nich mrkvu, cesto nestmavne a zostane svetlé.

3. Ryža - Do vody, v ktorej pripravujete ryžu, pridajte trochu citrónovej šťavy, nerozvarí sa.

4. Ryby - Rybu rozmrazujte v mlieku, stratí tak svoj typický pach.

5. Langoše - Pri príprave langošov do cesta nastrúhajte zemiak alebo mrkvu. Langoše tak budú mäkšie. 

6. Palacinky - Aby ste mali zvlášť kypré palacinky, do mlieka pridajte trochu minerálky alebo do cesta dajte trochu oleja.

7. Koláč - Ak je koláč pri pečení na povrchu už hnedý, ale vnútri ešte nemôže byť dobre upečený, položte naň papier na pečenie a pečte ďalej.

8. Korenie - Korenie ako čierne korenie, klinček či bobkový list varte vo vajíčku na čaj, jednoducho ich potom vyberiete.

9. Hrášok - Hrášok varte s trochou cukru, zostane pekne zelený.

10. Syr - Starý a stvrdnutý syr namočte na chvíľu do čerstvého mlieka, bude znovu "ako nový".

11. Mlieko - Aby sa mlieko pri varení nepripálilo, hrniec vypláchnite studenou vodou.

12. Bylinky - Ak krájate bylinky, nerobte to na drevenej doske, stratia tak svoje aromatické látky, ktoré sa vsiaknu do dreva. Riešením je plastová doska alebo drevená namočená do vody.

13. Melón - Je melón zrelý? Zaklopte naň. Dutý zvuk? Melón je nezrelý či vyschnutý.

14. Kurča - Počas pečenia či grilovania kurča potierajte často pivom, bude pekne chrumkavé.

15. Zamrznuté mäso - nemôže putovať z mrazničky rovno na panvicu alebo do rúry, pretože môže vyzerať ako dobre prepečené a vnútri ostať úplne surové. Preto ho radšej nechajte pri izbovej teplote rozmraziť.

16. Neviete, či je vajíčko uvarené alebo surové? Malý test: vajíčko roztočte. Surové sa bude krútiť pomaly a nepravidelne, rýchlo sa tiež zastaví.

17. Ak sa pri varení popálite, ihneď si popálene miesto potrite horčicou a nechajte ju zaschnúť. Nevytvoria sa pľuzgiere a rana nie je červená.

18. Vajcia pri varení neprasknú, keď ich na tupom konci prepichneme tenkou ihlou. Alebo pridajte do vody trochu octu. Ak na niektorom vajíčku škrupina praskne jeho obsah nevytečie.

19. Cesnak - Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.

20. Cibuľa - ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať


Na záver Vám pridávam poučné video s ďalšími užitočnými tipmi, ktoré z Vás urobia lepších kuchárov.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky