Šalát Waldorf
04.06.2022
Sladko-slaná kombinácia chutí vytvorila tento šalát. Je vhodný k mäsu alebo chutí dobre aj bez prílohy.

Ingrediencie
- 2 stredne veľké jablká
- 200 g bieleho hrozna
- 2 lyžičky hrozienok
- 200 g zeleru
- 1 balenie rukoly
- 100 g vlašských orechov
- 3 lyžice majonézy
- 2 lyžice bieleho jogurtu
- šťava a strúhaná kôra z citróna
- soľ
- čierne mleté korenie
Postup
1.
Zeler ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky. Z jabĺk vyrežeme jadrovníky a nakrájame ich na tenké mesiačiky. Bobule hrozna prekrojíme na polovice.
2.
Zeler, jablká a hrozno zmiešame vo väčšej mise, pridáme rukolu, nahrubo nasekané orechy a hrozienka, ktoré sme si predtým namočili vo vode.
3.
Z majonézy, jogurtu, lyžičky citrónovej kôry a šťavy si pripravíme dressing, ktorý ochutíme soľou a korením.
4.
Pred podávaním pokvapkáme šalát dressingom.
Dobrú chuť! :)