Šalát Waldorf

04.06.2022

                            Sladko-slaná kombinácia chutí vytvorila tento šalát. Je vhodný k mäsu alebo chutí dobre aj bez prílohy.

Ingrediencie

  • 2 stredne veľké jablká
  • 200 g bieleho hrozna
  • 2 lyžičky hrozienok 
  • 200 g zeleru
  • 1 balenie rukoly
  • 100 g vlašských orechov 
  • 3 lyžice majonézy
  • 2 lyžice bieleho jogurtu
  • šťava a strúhaná kôra z citróna
  • soľ
  • čierne mleté korenie 

Postup

1.

Zeler ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky. Z jabĺk vyrežeme jadrovníky a nakrájame ich na tenké mesiačiky. Bobule hrozna prekrojíme na polovice. 

2.

Zeler, jablká a hrozno zmiešame vo väčšej mise, pridáme rukolu, nahrubo nasekané orechy a hrozienka, ktoré sme si predtým namočili vo vode. 

3.

Z majonézy, jogurtu, lyžičky citrónovej kôry a šťavy si pripravíme dressing, ktorý ochutíme soľou a korením. 

4.

Pred podávaním pokvapkáme šalát dressingom. 

                    Dobrú chuť! :)

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky