Ovsené palacinky s lahodnou náplňou
Fantastické a lákavé ovsené palacinky s lahodnou proteínovou náplňou z gréckeho jogurtu, proteínu a arašidového masla sú skutočne výnimočným potešením - najmä ak viete, že si ich môžete dať úplne bez výčitiek aj na raňajky.

Ingrediencie
Palacinky
80 g ovsenej múky
¼ ČL soli
- 250 ml nesladeného mandľového mlieka
- 2 vajcia
- 1 PL oleja podľa vlastného výberu
- 1 PL medu
Náplň
- 140 g nízkotučného gréckeho jogurtu
- 1 PL arašidového masla
- 1 odmerka vanilkového proteínového prášku
- 1 ČL medu
Poleva
- Jahody alebo maliny
- Kúsky horkej čokolády
- Roztopená horká čokoláda
Postup
1.
V miske spolu zmiešame ovsenú múku a soľ. V strede urobíme palcom dierku a pridáme do nej zvyšok prísad. Zmes miešame metličkou, kým nebude cesto obsahovať žiadne hrudky.
2.
Nepriľnavú panvicu potrieme trochou oleja a ohrejeme na strednom plameni. Panvicu odstavíme z ohňa, nalejeme na ňu jednu naberačku cesta a rýchlo krúžime panvicou, aby sa cesto rovnomerne rozložilo na jej povrchu a vytvorilo tenkú palacinku. Každú palacinku pečieme asi minútu z každej strany, alebo kým nie je po okrajoch mierne zlatistá. Palacinky ukladáme rovno na tanier a zakryjeme ich, aby sa nevysušili.
3.
Všetky prísady na plnku si spolu rozmiešame v miske dohladka. Plnku rozdelíme počtom hotových palaciniek. Každú palacinku rovnomerne potrieme krémom a zrolujeme. Hotové palacinky môžeme ozdobiť jahodami, kúskami horkej čokolády alebo rozpustenou horkou čokoládou.
Dobrú chuť! :)