Tiramisu s jahodami
Tento recept robím často, pretože toto chutné a osviežujúce tiramisu je výborným zákuskom a je pripravené rýchlo.

Ingrediencie
- 300 ml (33 %) smotana na šľahanie
- 150 g mascarpone
- 2 PL cukor práškový
- 50 ml (mandľový likér) amaretto
- 100 ml silné espresso
- 150 g piškóty cukrárske
- 2-3 PL kakao
- 150 g jahody
Postup
1.
V mise vyšľaháme dotuha smotanu, mascarpone a práškový cukor.
2.
Do kávy nalejeme mandľový likér amaretto, postupne do nej namáčame polovicu piškót a ukladáme na spodok pripravených pohárikov. Na piškóty rozdelíme asi 2/3 mascarpone krému.
3.
Na krém navrstvíme nakrájané jahody a zakryjeme ich druhou polovicou piškót namočených v káve. Navrch nanesieme zvyšný mascarpone krém.
4.
Povrch tiramisu cez jemné sitko posypeme kakaom. Vložíme do chladničky a necháme asi hodinu chladiť.
Dobrú chuť! :)