Tiramisu s jahodami

04.06.2022

               Tento recept robím často, pretože toto chutné a osviežujúce tiramisu je výborným zákuskom a je pripravené rýchlo.

Ingrediencie

  • 300 ml (33 %) smotana na šľahanie
  • 150 g mascarpone
  • 2 PL cukor práškový
  • 50 ml (mandľový likér) amaretto
  • 100 ml silné espresso
  • 150 g piškóty cukrárske
  • 2-3 PL kakao
  • 150 g jahody 

Postup

1.

V mise vyšľaháme dotuha smotanu, mascarpone a práškový cukor. 

2.

Do kávy nalejeme mandľový likér amaretto, postupne do nej namáčame polovicu piškót a ukladáme na spodok pripravených pohárikov. Na piškóty rozdelíme asi 2/3 mascarpone krému. 

3.

Na krém navrstvíme nakrájané jahody a zakryjeme ich druhou polovicou piškót namočených v káve. Navrch nanesieme zvyšný mascarpone krém.

4.

Povrch tiramisu cez jemné sitko posypeme kakaom. Vložíme do chladničky a necháme asi hodinu chladiť.  

                                     Dobrú chuť! :)

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky