Cesnakové žemličky s bylinkami

04.06.2022

                             Ak čakáte návštevu a chcete upiecť niečo rýchlo a chutne, tento recept je pre Vás ideálny.

Ingrediencie

  • 280 g hladká múka
  • 7 g sušené droždie
  • 2 PL cukor
  • 1 KL soľ 
  • 120 ml vlažné mlieko 
  • 115 g zmäknuté maslo 
  • 3 ks vajce
  • 2 PL bylinky
  • 1 strúčik cesnak
  • trochu olivový olej
  • trochu hrubozrnná morská soľ 

Postup

1.

V miske zmiešame múku, sušené droždie, cukor, soľ, zmäknuté maslo, vlažné mlieko a vajíčka. Cesto poriadne vymiesime, uložíme ho do vymastenej misky, prikryjeme a necháme kysnúť. 

2.

Potom cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý potrieme olivovým olejom s prelisovaným cesnakom, posypeme bylinkami (kôpor, tymian, bazalka, rozmarín...) a hrubozrnnou soľou. Cesto zvinieme a nakrájame na 2 cm slimáky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. 

3.

Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 10 minút. Potom teplotu znížime na 180°C a pečieme ďalších 10 minút do zlatista. 

            Dobrú chuť! :)

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky