Cesnakové žemličky s bylinkami
Ak čakáte návštevu a chcete upiecť niečo rýchlo a chutne, tento recept je pre Vás ideálny.

Ingrediencie
- 280 g hladká múka
- 7 g sušené droždie
- 2 PL cukor
- 1 KL soľ
- 120 ml vlažné mlieko
- 115 g zmäknuté maslo
- 3 ks vajce
- 2 PL bylinky
- 1 strúčik cesnak
- trochu olivový olej
- trochu hrubozrnná morská soľ
Postup
1.
V miske zmiešame múku, sušené droždie, cukor, soľ, zmäknuté maslo, vlažné mlieko a vajíčka. Cesto poriadne vymiesime, uložíme ho do vymastenej misky, prikryjeme a necháme kysnúť.
2.
Potom cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý potrieme olivovým olejom s prelisovaným cesnakom, posypeme bylinkami (kôpor, tymian, bazalka, rozmarín...) a hrubozrnnou soľou. Cesto zvinieme a nakrájame na 2 cm slimáky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 10 minút. Potom teplotu znížime na 180°C a pečieme ďalších 10 minút do zlatista.
Dobrú chuť! :)